فرماندار گرگان گفت: در چهار ماهه ابتدایی امسال یکهزار و ۳۲ فقره پرونده برای نانواییهای متخلف در سطح شهرستان گرگان تشکیل شد که متخلفان به پرداخت ۳۳ میلیارد ریال جریمه، محکوم شدند.
به گزارش روابط عمومی فرمانداری گرگان، عیسی پایینمحلی درباره بهبود نسبی شرایط نانواییها و کاهش صفهای طولانی مقابل نانواییها اظهارکرد: یکی از چالشهای اساسی که در ماههای اخیر با آن مواجه بودیم در بحث نانواییها و آرادسازی قیمت آرد برای نانواییهای آزاد و سوپر آزاد بود.
فرماندار گرگان با اشاره به فعالیت ۴۳۶ نانوایی در این شهرستان گفت: ۴۶ نانوایی در شهرستان شامل نانواییهای فانتزی و آزادپز بودند که تا قبل از این طرح، آرد یارانهدار دریافت میکردند اما با آزادسازی قیمت آرد، این نانواییها باید آردی که کیسهای ۳۲ هزار تومان میخریدند را بیش از ۴۰۰ هزار تومان خریداری میکردند.
وی با اشاره به افزایش هزینههای نانواییها هم افزود: در همین شرایط، دستمزد کارگران براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی ۵۷ درصد افزایش یافت. قیمت مواد اولیه مانند نمک، خمیر مایه و همچنین حق بیمه و هزینههای اجاره افزایش چشمگیری پیدا کرد و همین امر سبب شد تا زمینه تخلف در برخی از خبازیها فراهم شود.
پایینمحلی ادامه داد: تا قبل از اجرای این طرح سودی که از پخت نان به ازای هر کیسه آرد نصیب نانوا میشد حدود ۳۰ درصد بود اما اکنون این حاشیه سود به کمتر از ۱۳ تا ۱۴ درصد رسیده است.
وی با بیان اینکه اکثر نانواییهای سطح شهرستان گرگان قانونمدار هستند، گفت: در این شرایط برخی از خبازیها اقدام به فروش غیرقانونی آرد یارانهدار به قیمت آزاد و بعضاً کیسهای ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان میکردند که البته بازدیدهای میدانی از سوی دستگاههای نظارتی از جمله فرمانداری، تعزیرات، غله، صمت، جهادکشاورزی، اتحادیه و قرارگاه ۱۷ ربیع سپاه سبب شد این تخلفات کاهش پیدا کند.
فرماندار گرگان با بیان اینکه نظارت بر فعالیت نانواییها در دو شیفت صبح و عصر به صورت مستمر در حال انجام است، اعلام کرد: در چهار ماهه ابتدایی امسال یکهزار و ۳۲ فقره پرونده برای نانواییهای متخلف در سطح شهرستان گرگان تشکیل شد که متخلفان به پرداخت ۳۳ میلیارد ریال جریمه، محکوم شدند.
وی با اشاره به تدوین دفترچههای نظارتی که به صورت ابتکاری از سوی فرمانداری گرگان انجام شد، گفت: علاوه براین دفترچهها، پیشنهاد دیگری هم برای الصاق بارکد بر روی کیسههای آرد را مطرح کردیم تا آرد از کارخانه تا نانوایی به صورا کاملا شفاف و سیستماتیک قابل رصد باشد.
پایینمحلی با اشاره به کاهش صفهای طولانی از مقابل نانواییها بیان کرد: وضعیت نانواییها بهبود پیدا کرده اما هنوز با نقطه مطلوب فاصله داریم. در عین حال به دنبال افزایش کیفیت نان هستیم که مورد گلایه بسیاری از شهروندان است و تلاش میکنیم نظارتها را به این سمت و سو هدایت کنیم.