به گزارش روابط عمومی اداره کل شیلات گلستان، سید “جواد قدس علوی” در گفتگو با پایگاه خبری اداره کل شیلات استان افزود: پیش بینی می شود امسال حدود 18/500هزار تن انواع آبزیان در استان تولید شود، از این میزان 17 هزار و 600 تن ماهی گرمابی و 600 تن ماهی سردآبی و 490 تن میگو می باشد.
وی گفت: پیش بینی می شود میزان تولید میگو در سال آینده 100 درصد افزایش یابد و به یک هزار تن خواهد رسید.
به گفته وی، وسعت مزارع پرورش ماهی گرمابی 7 هزار و 620 هکتار و ماهی سردآبی 124 هکتار است.
“سقلی”معاون آبزی پروری شیلات گلستان با بیان اینکه میانگین برداشت در هر هکتار دو تن و 400 کیلوگرم می باشد، تصریح کرد: گلستان رتبه چهارم پرورش ماهیان گرمابی را در کشور به خود اختصاص داده است.
“محمود سقلی” افزود: در حال حاضر برای دو هزار نفر در بخش پرورش انواع ماهیان گرمابی و سردآبی اشتغالزایی شده است و چهارگونه کپور، آمور، فیتوفاک و بیگ هد انواع ماهیان گرمابی است که در استان پرورش داده می شود.
معاون آبزی پروری شیلات گلستان با بیان اینکه در سال گذشته 500 تن ماهی قزل آلا در استان تولید شده است، افزود: در حال حاضر 29 واحد پرورش ماهیان سردآبی در استان وجود دارد و پیش بینی می شود 600 تن ماهی قزل آلا امسال تولید شود و بطور مستقیم 130 نفر و غیرمستقیم 400 نفر در این زمینه فعال می باشند.
سقلی گفت: در هر مترمکعب 20 کیلوگرم ماهی قزل آلا تولید می شود و حدود 50 درصد ماهیان سرآبی تولید شده در استان به استان های همجوار فرستاده می شود.
معاون آبزی پروری شیلات گلستان خاطرنشان کرد: مصرف سرانه آبزیان در کشور 10/5کیلوگرم و در استان 8/5 کیلوگرم می باشد و شیلات گلستان برای افزایش سرانه مصرف آبزیان در سبد غذایی خانوارها دوره های آموزشی طبخ آبزیان را برگزار نموده است.
وی یادآور شد: ارزش غذایی ماهیان پرورشی اختلاف چندانی با ماهیان دریایی ندارد و با توجه به اینکه گوشت ماهی بسیار مفیدتر از انواع گوشت های موجود در بازار می باشد توصیه می شود خانوارها مصرف این ماده مغذی را در سبد غذایی خانواده افزایش دهند.
سقلی گفت: پرورش ماهیان سردآبی بیشتر در سرشاخه ها انجام می شود و با مطالعات انجام شده می توان از ظرفیت چاه های کشاورزی و آب شور دریای خزر نیز برای این هدف استفاده نمود.