قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با بیان اینکه 468 تن موادمخدر طی این 10 ماهه اول سال در کشور کشف شده است گفت: در طی این 10 ماه و در این رابطه بیش از 300 هزار نفر دستگیر شدند که 66 هزار نفر آنها مصرف کننده بودند.
علیرضا جزینی عصر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه استان گلستان که در سالن جلسات فرمانداری گرگان برگزار شد، اظهار کرد: طی آمار های بدست آمده یک میلیون و 325 هزار نفر تا سال 1393 مصرفکننده مواد مخدر در کشور هستند که در بهترین شرایط 20 درصد از این معتادین میتوانند، بهبود بیابند.
وی تصریح کرد: ستاد مبارزه با مواد مخدر دارای یک سیاست ابلاغی در سال 1385 از طرف مقام معظم رهبری است که با اصلاح آن در سال 1389و موضوع روانگردانها نیز به سیاستهای آن اضافه شد.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: یکی از موضوعاتی که در اصلاحیه سیاستهای ستاد مبارزه با مواد مخدر به آن توجه شد فهرست داروهای روانگردان بود که در سه هفته پیش مورد تایید قوه قضائیه قرار گرفت.
جزینی با بیان اینکه یکی از معضلاتی که امروز در کشور وجود دارد وجود داروهای اعتیادآور است، افزود: تبلیغات نادرست مانند کاهش وزن و افزایش قوای جنسی، تولید راحت و سود بالا از جمله عوامل گرایش مردم به مصرف این داروهای اعتیاد آور و خطرناک است.
وی با بیان اینکه در ستاد مبارزه با مواد مخدر سیاست استراتژی متوازن را دنبال میکنیم، ابراز داشت: این سیاست شامل پیشگیری، درمان ، حفاظت و توانمندسازی معتادین و همچنین کاهش آسیب است.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه مطابق برنامه پنجم توسعه 356 برنامه را در راستای مبارزه با مواد مخدر تالیف کردهایم، خاطرنشان کرد: آن چیزی که برای ما بااهمیت است موضوع پیشگیری است و با سازمانها و نهادهای مختلف در این مسیر تفاهمنامهای امضا شده است.
جزینی با بیان اینکه ما هنوز در رابطه با موضوع پیشگیری فعالیت مطلوبی نداشته ایم، افزود: در راستای پیشگیری از مواد مخدر، سند جامع پیشگیری اولیه اعتیاد که به عنوان یکی از اسناد ما است بطور کامل به اجرا در نیامده است.
وی ادامه داد: در این سند مقرر شده که 40 درصد جمعیت کشور تحت نظارت گروه پیشگیرانه قرار بگیرد و مقرر شده 80 درصد اعتبار لازم به سازمانها اختصاص یابد که این موضوع کاملا اجرایی نشده است.
قائممقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر ادامه داد: 67 درصد دانشآموزان مصرفکننده موادمخدر نخستین تجربه خود را از مدارس آغاز کردند و در دانشگاههای زیر نظر سازمان سنجش 2.6 درصد و در دانشگاههای وزارت زیر مجموعه وزارت بهداشت 1.6 درصد دانشجویان، درگیر مصرف موادمخدر هستند.
وی اظهار داشت: اگر بحرانهای جهانی را مورد مطالعه قرار دهیم فقر و مشکلات زیست محیطی از اولویتهای نخست بحرانهای جهانی است و بعد از آن از نظر بهداشت جهانی اعتیاد و مصرف موادمخدر و روانگردان قرار دارد.
قائممقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر با بیان اینکه 243 میلیون نفر در جهان مصرفکننده بوده و حداقل یکبار مواد مخدر را تجربه کردند، افزود: در بین آسیبهای اجتماعی موضوع اعتیاد بسیار مهم است به طوری که 92 درصد مردم نخستین آسیب جامعه را موادمخدر میدانند.
وی با بیان اینکه 2 هزار و 100 سمن و گروه مردمنهاد در کشور در راستای مبارزه و پیشگیری از موادمخدر فعالیت دارند، افزود: یک هزار و 800 گروه مردم نهاد در راستای درمان و ترک اعتیاد همکاری میکنند.
قائممقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر کشور با بیان اینکه 72 درصد نسبت به سال قبل گروههای مردم نهاد در بخش مبارزه با موادمخدر و پیشگیری افزایش پیدا کرده است، گفت: یک هزار و 530 مرکز غیرمجاز در راستای ترک اعتیاد و درمان شناسایی شده که با آنها برخوردهای قانونی صورت گرفته است.
جزینی در پایان با بیان اینکه 231 کارگاه شیشه در کشور منهدم شده است، افزود:طی کشف یک هزار و 700 کیلوگرم شیشه کشف شده 800 قبضه اسلحه از حملکنندگان موادمخدر به دست آمد و در طی درگیریها 14 شهید را در راه مبارزه با موادمخدر تقدیم نمودیم.